18 Temmuz 2011 Pazartesi

Aylık niyetine

İstanbula geleli tam 1 ay oldu. 1 ay sonra farkettim ki aradığım şey İstanbul'da da değil. O'nu bulana kadar devam ;)

Bir şeyin en tatlı hali, özlenmiş haliymiş. Ankara'dayken İstanbul'u özlemek çok tatlıydı. İstanbul'dayken Ankara'yı özlemek tatlı oldu :)

İş hayatı insanı çok yıpratıyormuş. Ev-iş arası gidip geliyorsun. Kendine vakit ayıramıyor insan. Şöyle oturup da bilgisayardan en güzel müzikleri açıp derinlere dalamıyor. Dalsa dalsa uykuya dalıyor :)

Bazen dağlara kaçası geliyor insanın. Etrafındaki herkes yabancılaşıyor, anlamsızlaşıyor. Kimseyi eskisi kadar sevemiyorsun, herkes yapmacık geliyor. Kimsenin olmadığı bir yere kaçıp, orda O'nunla başbaşa kalmak istiyor. Bir gün kaybolursam bilin ki dağlara felan kaçmışımdır :)

Bunca zaman boşa uğraşmışım diyorum bazen. Benimle aynı sene okula başlayan arkadaşlarım mezun oldular. Bir çoğu da sıfır bilgisi olmasına rağmen işe yerleşti en düşüğü 2000 lira maaş alıyor. Ulan madem bu kadar rahattı işe girmek ben ne diye yırtındım diyorum :) Hoş ben zevk aldığım için uğraştım ama olsun yine de koyuyor insana :)

Erkan Oğur - Eksiklik kendi özümde 10 numara. Bu satırları onunla yazıyorum ;)

Gurbet de bazen tatlı oluyormuş. Kimsesiz olmadığını, kimsesizlerin kimsesinin var olduğunu daha net hissediyorsun.

Bu aralar çok sık mutlu aileler görmeye başladım. Ailemi özlemiş olabilirim :) Annesine/babasına sarılıp kendini huzura bırakan çocukları görünce içim ısınıyor. Hele bir de anne/baba da çocuğa sarılıp gözleri ötelere dalmışsa ben daha bir zevk alıyorum onları izlemekten :)

Şimdilik bunlar geldi içimden. Yarın iş var, yatmak gerek :) Ah bu kapitalist dünya ahh  beni de köle etti :)

3 yorum:

  1. :)

    Rabbim işlerinde kolaylık versin ve özlemlerini hayırla sonlandırsın inşâAllah :)

    Dünya adına bize sunulan herşeyde yetinmeyi bilmek ve şükrü bol yapmak lazım, cennet nimetlerinin bol olacağı düşüncesini yerleştirmek lazım beyne..

    Muhabbetle.

    YanıtlaSil
  2. İnan dağa kaçsan da bu çözüm olmayacak. Zira bizler kendi içimizde kocaman bir kalabalığız... İş ki kalabalıkta yalnız olabilmek, O'nunla olabilmek... O'ndan gayrı her şey içimizdeyken O nasıl gelsin ki? Padişah konmaz saraya hane mamur olmadan... öNCE içimizdeki çeri çöpü boşaltmak lazım ki O gelsin.

    Selam ve Muhabbetle!

    YanıtlaSil
  3. ne kadar tanıdık geldi yazdıklarınız.
    sabah işe gitmek, anlamsızca çalışmak, sonra eve gelmek ve uyumak. yaklaşık 2 aydır bu haldeyim.
    değerlendirmemiz gereken hayatı nasıl değerlendiriyoruz acaba ? diye soruyorum kendime.
    Rabb yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil