24 Ocak 2010 Pazar

Kriz dayımı da vurdu :)

Bugün tatilin ilk günüydü :) öyle bi rahatlık vardı ki üstümde anlatamam :) Her ne kadar bir hafta içinde yetiştirmem gerekn bir projem olsa da okulun olmaması büyük rahatlık veriyor. Öğlene kadar uyudum bugün, sonra dayım aradı bilgisayrı bozulmuş iş yerindeki. Bir sevindim bir sevindim ki :) Çünkü dayımın yanına her gittiğimde yan cebime bişeyler koyar ;) Kağıttan yapılmış bişeyler. Ama bugün o bişeyler, standart miktarının altındaydı. Vaah vaah dayıma dedim. O da ekonomik krizin etkisinde kalmış :) Standartlarını düşürmüş.

Dayımın iş yerinde otururken bi müşterisi geldi. Uzun uzun shobet ettik. Bi de ortamda 6-7 kişi vardı, hepsi de acayip kaynak adamlar. Bazen gülmekten gözlerim yaşardı diyebilirim. Bu gelen müşteri aleviymiş. Adam bir de çok kitap okuyormuş, bizimkiler soru soruyor adam hepsini cevaplıyor. Her ne kadar bazı cevapları yanlış olsa da boş olmadığı belli. Biri dedi ki, yav ne olacak şimdi bu aleviler namaz da kılmıyorlar :) Sanki sünniler çok mu kılıyorlar dedi, güldük. Güldük ama haklıydı. Sanki biz çok mu kılıyoruz. Ama lafa gelince, aleviler namaz kılmıyor diye suçlamayı biliyoruz. Her neyse bu başka bir konu. Ben, o lafa dikkat çekmek istedim sadece. Bi ara adam, neredeyse herkesi Türk yaptı :) Kendisi de Türkmenmiş aslen. Milletin yüzüne bakıyor, sen Türksün ya da değilsin diyor. Dayım beni gösterdi, bu ne ded :) Bu da biraz bizimkilere benziyor ama tam emin olamadım dedi. Dayım da doğru zaten ona biraz lazlık bulaştı ama babası Türkmendir dedi. Meğer adam, Türkmen olup olmadığına, yüznün şirinliğine bakıp karar veriyormuş. Ben de biraz şirinmişim :D

Eve gelince, oturdum bilgisayarın başına, topluluğun bloğunu düzenledim. Tasarımını felan değiştirdim. Foruma google reklamı koydum :) Hosting paramız çıkar heralde diye düşünüyorum. Yarın itibarıyal proje tekrar devam etmeyi düşünüyorum. Pazartesi Tokat'tan halamlar geldiğinde yine yavaşlarım çünkü.

Son bir not, yarın açıköğretim sınavları var. Bidost'a da buradan dua edelim ;) Allah yardımcısı olsun.

2 yorum: